Behandeling en coaching bij Body&Be in Coronatijd

Body&Be volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Nog steeds wordt het coronaprotocol goed nageleefd. Bij aanmelding en bij iedere nieuwe afspraak checken we op verkoudheidsklachten. Bij binnenkomst worden eerst de handen gewassen op de aangewezen plaats. We houden zo veel als mogelijk de 1,5 meter afstand. Met klachten wordt er niet behandeld op de praktijk. We bekijken in die situatie wat de mogelijkheden zijn. Behandelen op afstand via telefoon of videobellen behoren tot de mogelijkheden.
De praktijk zorg daarnaast voor extra persoonlijke hygiëne en tussen iedere behandeling wordt de ruimte goed gereinigd en er is voldoende ventilatie. Veiligheid staat voorop, dus er zal steeds bekeken worden wat de beste optie is. Op deze manier kunnen we zo veel mogelijk de zorg leveren die nodig is en verkleinen we het risico op besmetting tot een minimum

Neem bij vragen altijd contact op
Schroom niet om contact op te nemen bij klachten. In samenspraak wordt dan gekeken wat de beste optie is. Soms is dit een afspraak op de praktijk, maar soms zou therapie ook op afstand kunnen. Uiteindelijk is een traject bij Body&Be altijd maatwerk.

Bellen en videobellen
Louis Chatlein is tijdens kantooruren bereikbaar voor advies en informatie. Telefonisch zal besproken worden wat je het beste kan doen. In de gevallen dat behandeling noodzakelijk is kan er een consult afgesproken worden. Dit kan op de praktijk of online.

Online oefenprogramma
Body&Be heeft al ruim ervaring met het maken van online oefenprogramma’s. Via Physitrack stuurt de fysiotherapeut oefeningen die je thuis kan uitvoeren. De oefeningen staan in een persoonlijk programma die je via een app op je telefoon of tablet kan uitvoeren. De fysio kan in de praktijk het programma bijsturen, zodat je altijd de juiste oefeningen doet!

Leefstijlcoaching: Juist nu!
Juist nu zou je graag advies krijgen van een leefstijlcoach! Ben je geschrokken dat corona vooral mensen met overwicht treft? Zit je thuis met je kinderen en gaat dit niet helemaal lekker? Of zit je met zorgen over je baan?  Genoeg oorzaken voor stress dus. Leefstijlcoaching bij Body&Be gaat over stress, voeding en bewegen. Soms kan je met een aantal kleine tips al veel beter in je vel zitten. Schroom niet om even te bellen.

Iedereen anderhalve meter afstand
Tot slot druk ik iedereen op het hart zich aan de regels van de overheid te houden. Alleen dan kunnen we langzaam steeds meer vrijheid krijgen. Als we ons niet aan de geldende maatregelen houden kunnen versoepelingen van de regels zo weer teruggedraaid worden.
Hoe dan ook blijven voorlopig de volgende simpele regels van kracht:

 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis. 

Ben je ziek?

 •  Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten. 

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid?

 • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.
 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

Bron: RIVM

 

Blijf in beweging tijdens de lockdown.

Veel mensen bewegen minder door de maatregelen rondom het coronavirus. Mensen zitten veel meer thuis.

Bewegen is belangrijk! Spierkracht neemt snel af door bewegingsarmoede, dit heeft allerlei vervelende gevolgen. Door goed te blijven bewegen blijf je fit en zorg je voor extra reserves. Zorg daarbij ook dat je gezond eet.

We weten inmiddels ook dat er een verband is tussen overgewicht en de ernst van covid-19 symptomen. Extra reden om goed op je gewicht te letten. Blijf op gewicht en als je te zwaar bent probeer af te vallen. 

Bij (beginnende) klachten van de luchtwegen kan je specifieke ademoefeningen doen.

Tijdens de lockdown verzorgd Body&Be gratis oefenprogramma’s. Mail naar info@bodyenbe.nl voor de voorwaarden.

 

 

 

"Body&Be biedt met de nieuwste technieken en inzichten oplossingen op maat, waardoor je weer beter functioneert, je fitter en gelukkiger bent en wellicht weer pijnvrij door het leven kan gaan!”

Openingstijden

Maandag          8:30 – 22:00
Dinsdag            9:00 – 16:00
Woensdag        9.00 – 18.00
Donderdag       8.30 – 17.00
Vrijdag               9.00 – 17.00