Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is de specialist in bewegen. Dat wil zeggen dat een fysiotherapeut verbanden legt tussen een klacht of aandoening en het dagelijks functioneren van het menselijk lichaam. Hoe wordt het lichaam belast en welke invloed heeft dat op een klacht of aandoening.

Voor wie?
Fysiotherapie is vaker nuttig dan je denkt! Bij rugpijn, schouderklachten of een sportblessure weet men de fysiotherapeut wel te vinden. Maar ook bij andere aandoening, zoals overgewicht, depressie of  chronische pijnklachten is de fysiotherapeut een belangrijke schakel in het verbeteren van de situatie.
Jouw inzicht op de klacht en jouw kennis over je lijf bepaalt in welke mate je kunt herstellen, samen met de fysiotherapeut kom je erachter waar je kan verbeteren en hoe je dat het beste kan aanpakken.

Afspraak maken
Je hebt geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak met een fysiotherapeut te maken. Binnen 3 werkdagen zal er een eerste afspraak ingepland kunnen worden. Je wordt bij de eerste afspraak altijd gescreend om te kijken of je bij de fysiotherapeut op de goede plek bent. Als er iets is waar een arts naar moet kijken word je doorgestuurd naar je huisarts, als een klacht geen zorg nodig heeft, maar vanzelf over zal gaan wordt er geen behandeling gegeven.

Vergoeding

U kunt zich aanvullend verzekeren bij de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor fysiotherapeutische behandeling.  Per verzekeraar en per pakket verschilt het aantal behandelingen dat vergoed wordt.
Een aantal uitzonderingen worden vanuit het basispakket vergoed, waaronder per januari 2018 de eerste 12 behandelingen artrose aan heup en knie. Bij Body&Be zal in principe vanuit het oogpunt van efficiënt en optimaal herstel een behandelplan opgesteld worden.  Indien uw financiële situatie dit niet toelaat zullen wij proberen met maatwerk tot een oplossing te komen.

Meerwaarde fysiotherapie

Na een behandeltraject bij Body&Be zal je met een goed gevoel de praktijk verlaten. Hoe groot of hoe klein je probleem ook was je weet inmiddels meer van je lijf,  je bent fitter en dat voelt goed. Uit onderzoek blijkt dat fysiotherapie op heel veel vlakken kosteneffectief is. Dat wilt zeggen dat er minder gebruik gemaakt wordt van (duurdere) specialistische zorg in het ziekenhuis of elders. Voor jou betekend dat: minder klachten en dus minder redenen om naar de huisarts te moeten of zelfs een bezoek aan het ziekenhuis uitstellen of afstellen.

Leef bewust, word fitter, voel je goed!

13 + 1 =

Openingstijden

Maandag          8:30 – 22:00
Dinsdag            Gesloten
Woensdag        9.00 – 18.00
Donderdag       8.30 – 17.00
Vrijdag               9.00 – 17.00