EPTE techniek

De techniek van EPTE is inzetbaar bij de niet goed en/of niet spontaan genezende peesproblemen. Daar waar ook shockwave onvoldoende baat heeft gegeven kan EPTE een oplossing zijn. Gemiddeld is er een pijnvrij functieherstel mogelijk binnen 4 tot 6 sessies. Ook bij maanden of nog langer bestaande chronische en therapieresistente peesproblemen is het een effectieve en veilige behandelmethode.

Hogere resultaatscores
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat EPTE therapie hogere resultaatscores heeft dan de tot nu toe ingezette behandeltechnieken als PRP (injectie met bloedplasma), fricties (lokaal masseren van de pees), NSAID’s (ontstekingsremmende geneesmiddelen) en corticosteroïde injecties. Van corticosteroïde injecties is bekend dat deze het vermogen van de pees om weer gezond weefsel aan te kunnen maken kunnen aantasten.

Indicaties

  • Tenniselleboog (epicondylitis lateralis)
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoor Fasciitis Plantaris
  • Pijnklachten aan de kniepees (jumpersknee)

EPTE behandeling
Een EPTE behandeling bestaat bij Body&Be uit het in kaart brengen van het behandelgebied middels echografie. Hierbij wordt afhankelijk van de grootte van het gebied, de intensiteit en duur van de behandeling bekeken. EPTE behandelingen worden niet als pijnlijk ervaren. De meeste patiënten omschrijven de behandeling als ‘oncomfortabel’, maar gezien de korte duur (1-2 minuten) is deze zeer de moeite waard. Een nareactie van 1 tot 3 dagen in de vorm van pijntoename, is een normale reactie en geeft aan dat de pees is aangezet tot herstel. Vervolgens wordt het oefenprogramma gestart. De eerstvolgende EPTE of PNE behandeling kan tussen 5 en 8 dagen weer plaatsvinden.

8 + 9 =

Openingstijden

Maandag          8:30 – 22:00
Dinsdag            Gesloten
Woensdag        9.00 – 18.00
Donderdag       8.30 – 17.00
Vrijdag               9.00 – 17.00