Een gezonde leefstijl is een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. Niet zo gek, want we weten dat ongezond leven kan leiden tot ziekte, oplopende zorgkosten, maar vooral verlies van levenskwaliteit. Tegelijkertijd is het ook een heel ingewikkeld onderwerp, want moet je dan al je pleziertjes inleveren? En hoeveel heeft de overheid te zeggen over jouw manier van leven? En meer van dat soort vragen. Wist je dat je met een paar aanpassingen in je leefstijl ook chronische pijnklachten de baas kan worden?

Vanuit fysiotherapie naar een totaaloplossing
Als fysiotherapeut kwam ik altijd veel mensen met chronische pijnklachten tegen. Voor deze mensen was er vaak geen eenduidige oplossing. Mensen krijgen vaak van verschillende zorgverleners uiteenlopende adviezen. Dat moet anders kunnen dacht ik.
De combinatie fysiotherapie en leefstijlcoaching is voor veel problemen een prachtige oplossing.

Leefstijlcoaching geeft inzicht en een helder doel
Leefstijlcoaching is een nieuw vak. De leefstijlcoach wil graag dat mensen zoveel mogelijk tijd gezond en gelukkig doorbrengen, dat ze zich vitaal voelen en geestelijk en lichamelijk in balans zijn. De beste manier om dit te bereiken is mensen zelf de controle te geven over het proces e uiteindelijk hun leven. Geen verboden, geen veroordeling en geen vermanend vingertje. Vanuit een positieve insteek krijg je inzicht en vergroot je je eigen bewustzijn. Centraal staat het vinden en versterken van motivatie en drijfveren. Met een helder doel voor ogen zal je betere keuzes kunnen maken.

4 Tips bij Chronische pijn
Body&Be staat klaar voor laagdrempelige begeleiding bij chronische pijnklachten en biedt daarbij de duurzame oplossing. Met een behandeltraject bij Body&Be word je bewust van je eigen situatie. Je leert wat de pijn je zegt en weet dus ook beter hoe je erop moet reageren. Je ervaart minder angst en onzekerheid en bent weer in staat om activiteiten op te pakken.
Wil jij vier tips om zelf stappen te zetten? Mail dan naar info@bodyenbe.nl en ontvang 4 tips waarmee je direct mee aan de slag kan gaan.

 

Share This