Vol goede moed werd het nieuwe jaar begonnen. Driekwart van de mensen deed dit met goede voornemens. Stoppen met roken, afvallen en meer sporten staan in de top, maar helaas zijn afgelopen zaterdag nagenoeg alle goede voornemens gesneuveld.  Ik mag me na een mooie opleiding HBO-leefstijlcoach noemen, een nieuw beroep waar veel behoefte naar is. Wat is leefstijlcoaching en hoe zorg je wel voor succes bij je goede voornemens?

Na een paar succesvolle weken worden de eerste uitglijders gemaakt en is de kans levensgroot dat je denkt: ach laat ook maar, dit houd ik nooit vol. Je bietst een sigaretje en voor je het weet ben je in de winkel en koop je gewoon weer je eigen peuken. Maaltijdbezorgers zien in de bestellingen dit weekend weer de ‘normale’ vette hap op de bestellingen terugkomen en die verdwijnen niet meer tot de kerst weer in zicht komt.

 

                                    “Jij maakt het plan, de leefstijlcoach maakt het plan haalbaar. “

 

Gedragsverandering
Gewoontes en gedrag verander je niet zomaar, daar heb je een plan voor nodig. Wat is je doel? Is het haalbaar? Wat zijn mijn valkuilen? Maar vooral: waarom wil ik iets veranderen? Verandering lukt alleen als er een dwingende noodzaak is. Uitglijders horen erbij: het is geen falen het helpt je bij het behalen van je doelen. De meeste mensen die gestopt zijn met roken is dit gelukt na een aantal pogingen. Succes komt niet altijd in een keer. De leefstijlcoach vertelt jou niet wat je moet doen, maar ondersteund vanuit positieve psychologie en coacht oplossingsgericht. Jij maakt het plan, de leefstijlcoach maakt het plan haalbaar.

 

                                      “Planning, bewustwording en sociale steun zorgen voor succes.”

 

Succesformule
Mijn goede voornemen voor 2020 is om iedere maand een blog te schrijven. Een voordeel is dat ik het leuk vind om over mijn werk te schrijven, maar de dwingende noodzaak is dat het een middel is om mijn potentiële klanten te bereiken. Mijn valkuil is dat ik niet altijd een duidelijk plan maak, dus bij deze: iedere derde week van de maand noteer ik in mijn agenda: BLOG SCHRIJVEN. Jullie kunnen mij helpen door je vragen te stellen, dat inspireert mij én sociale steun is belangrijk bij het behalen van je doelen. Kortom planning, bewustwording en sociale steun zorgen voor succes. Wat was jouw goede voornemen? Kan ik je helpen deze alsnog te behalen? In de maanden januari en februari kan je bij Body&Be fysiotherapie en leefstijlcoaching terecht voor een gratis intakegesprek. Meer info: info@bodyenbe.nl of 0172-551281

Share This