Over Body&Be

Aan de basis van Body&Be staat Louis Chatlein, fysiotherapeut en leefstijlcoach, echtgenoot, vader van twee kinderen, muziekliefhebber en een levenlang verbonden aan volleybal vereniging de Waterlanders in Nieuwkoop.  In zijn werk sta jij als cliënt voorop. Dat wil zeggen dat jouw verhaal net zo belangrijk is als mijn expertise en dat jij leidend bent in welke route je zal bewandelen. Eigen regie is belangrijk. Louis toont begrip in de situatie, oordeelt niet, maar stuurt bij als dit nodig is. 

Als je zelf de controle hebt over jou situatie maak je grote stappen

“Rode lijn in mijn carrière als fysiotherapeut en als trainer/coach is het bewust maken van mensen waarom je iets doet en de waarde van je zelfbewustzijn. Op het moment dat je weet wat je kan en wat je niet kan sta je steviger in je schoenen en kan je je eigen handelen verklaren en op de juiste manier waarderen.  Mensen komen bij een fysiotherapeut met een fysieke klacht en zijn per definitie ergens onzeker over. ‘Wat heb ik? Waarom gaat het niet over? Ik doe vast iets niet goed!’ 

Van allrounder tot specialist

Als fysiotherapeut heb ik mij ontwikkeld van allrounder tot specialist in het behandelen en begeleiden van mensen met chronische klachten en beperkingen in het dagelijks functioneren. Belangrijk hierbij is het bewustzijn van de eigen mogelijkheden tot herstel. Centraal thema is hierbij altijd bewegen en de onvanzelfsprekendheid die er soms is dat bewegen fijn en goed is. Ik zie mensen groeien in hun eigenwaarde en mensen creëren zo hun eigen optimale voorwaarden voor herstel van de klacht. 

Leefstijl

Voor mij is het een logisch vervolg geweest om mij ook te verdiepen in leefstijlfactoren die invloed hebben op herstel van fysieke klachten. Bewegen, voeding, stress en ontspanning hebben altijd invloed op chronische pijnklachten en het zou in mijn visie niet goed zijn om dit niet mee te nemen in het herstelplan.

Body&Be is er voor mensen met chronische klachten of beperkingen in het dagelijks functioneren. Een helder behandelplan opgesteld vanuit jouw ervaring met de klacht en de expertise vanuit fysiotherapie, leefstijl en coaching met als doel een gezonder, vitaler en/of gelukkiger leven. 

 

 

Leef bewust, word fitter en voel je goed!